Никола Попоски по изборите напиша дека партијата е поразена и не е победник на изборите денеска се појави со интервју за Прес24

Loading...

Никола Попоски по изборите напиша дека партијата е поразена и не е победник на изборите денеска се појави со интервју за Прес24

Проценка од 2017 беше дека против ваква власт, опозиција лесно ќе победува.

Не ги убедивме гласачите дека сме подобри од Заев.

Со вака поставен статут и раководство ќе губиме 101 година.

Финтите на Мицковски го иритираат членството

– Проценка од 2017 беше дека против ваква власт, опозиција лесно ќе победува. Од оние гласачи кои не ни дадоа доверба, повеќето мислам дека не ги убедивме дека можеме подобро на домашните теми, вели Никола Попоски во интервју за Прес24.

Реално не сум експерт, но од тоа што видов, статутот не дава самоиницијативност. Можеби е така токму за да може да се тера вака до 101 година и назад. И да си губиме. Можеби токму такви финти ги иритираат добар дел од членовите. Можеби не е логично Конгрес, како врвен орган на партија, да е де факто врзан во трло. Некој ќе рече, целта ги оправдува средствата. Можеби сум само кусоглед, но не гледам како тоа ќе не доведе на арно.

Целото интервју тука

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...