Што му стана на Гиш?

Loading...

Го славеа. Го величеа. Излегуваше во македонски носии и капи. Ги доведуваше до севдах и делириум. Важеше за најголем симбол и врска кон автентичност на ВМРО. Но, нешто со Гиш се случи. Сега пее за промена на името во Северна Македонија. Чудно. Жално.
Се прашуваме што беше мотивот за ова свртување?

loading...