Новиот директор на Архив прво се интересирал за тоа колку пари има!!

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ му одговори на новиот директор на ДАРМ. Прозивките на наследникот во архив се дилетантски и целосно неосновани. Да одиме со ред.
Зградата на ДАРМ е градена од СОЗР кој е служба на Владата на РМ…
Истата е изградена пред да стапам,на должност. Сакал примопредавање. Па да му,одговорам и на тоа. Јас сум на законски загарантираниот годишен одмор. Квислиншката Влада на Заев ме разреши незаконски. Но, нејсе ќе суди за тоа народот на наредните избори.Вие сте инсталирани спротивно на вољата на народот и со марионетска агенда. И затоа седете си таму раат.
Ако ви се парите намера за да си, ја финансирате партиичката на погрешно место сте. Во архивот има документи, историја за Македонија и сведоштва од непроценлива вредност.Се друго што сакате да ме прашате, немате потреба од нарачани текстови на порталите на Заев. Можете директно во ТВ дуел, на телевизија по ваш избор, но откако ќе се вратам од одмор.
П.С. јас работев на документирање и зајакнување на македонскиот национален идентитет, борбата за Македонија како слободна и самостојна држава. Објавив едиција за комунистичките злосторства врз македонската политичка промисла и за Илинденските сведоштва кои беа сокриени повеќе од 60 години.
П.П.С. е тоа е Државниот архив на РМ господине Петров.