Затворањето на Павел Шатев забележано од ЦИА

Loading...

Затворањето на Павел Шатев забележано и од ЦИАПавел шатев бил уапсен   и на судски процес на 6 јуни 1903 година е осуден на смртна казна. Исчекувајќи го три години извршувањето на смртната казна во солунскиот затвор Еди Куле, на 23 април 1906 година, неочекувано, смртната казна му е заменета со доживотен затвор во Фезан, во Сахара.
Целиот процес го  забележала ЦИА

Павел шатев бил уапсен   и на судски процес на 6 јуни 1903 година е осуден на смртна казна. Исчекувајќи го три години извршувањ

loading...