Витаминска паста за непобедлив имунитет

Витаминската паста на докторот Николај Амосов, познат украински кардиохирург и академик, е корисна за срцето бидејќи го зајакнува срцевиот мускул и го подобрува имунитетот.Овој лекар е познат по новите методи на хируршки операции на срцето, а неговиот “лек” е извор на витамини, антиоксиданси и микроелементи кои му се потребни на срцето, но и на целиот организам. 
Здравствени придобивки од витаминската паста
• го зајакнува имунолошкиот систем
• го зајакнува срцевиот мускул
• ја зголемува еластичноста на крвните садови
• ја нормализира циркулацијата на крвта
• има антивоспалителен ефект
• содржи витамин Ц, кој помага во асимилација на железото
Како се приготвува?
Пастата е вкусна и се припрема од мешавина на суво овошје. Основата за пастата се мед, ореви и лимон во комбинација со суво овошје како што се смоквите, сувите кајсии, грозјето, сливите и урмите.
Состојки:
• 250 гр. суви кајсии
• 250 гр. суво темно грозје
• 250 гр. суви сливи
• 250 гр. суви смокви
• 1 лажичка ореви
• 1 лимон
• 250 гр. природен мед
Припрема:
1. Ставете го сушеното овошје во блендер и измиксирајте.
2. Измијте го лимонот, исечкајте го на парчиња, отстранете ја лушпата и додадете го во садот.
3. Сипете го медот и останатите состојки и блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
4. Вака подготвената паста чувајте ја во фрижидер.
Како се консумира?
Пастата може да се консумира и на празен желудник бидејќи не предизвикува иритација на стомакот и цревата. Потребно е да консумирате една лажичка три пати дневно, а на децата давајте им по една лажичка дневно.Овој лекар е познат по новите методи на хируршки операции на срцето, а неговиот “лек” е извор на витамини, антиоксиданси и микроелемент

Пронајдете не на следниве мрежи: