Светот се прости од позната актерка

Loading...

Американската актерка Ноел Нил, која во 1948 година ја отелотвори новинарката Лоис Лејн во легендарниот филм „Супермен“, почина во својот дом во градот Тусон во сојузната држава Аризона на 96-годишна возраст.- Таа беше вредна, добра, несебична и забавна. На сите ќе им недостасува, напиша Лери Вард, автор на биографијата на Нил на социјалните мрежи.
Во својата повеќедецениска актерска кариера Нил настапи во повеќе од 40 филмови.
– Таа беше вредна, добра, несебична и забавна. На сите ќе им недостасува, напиша Лери Вард, автор на биографијата на Нил на социјалните мрежи.

loading...