Во Прилеп започна размонтирање на спомениците: Вандализиран Александар Македонски

Синоќа во Прилеп непознати лица го вандализирале споменикот на Александар Македонски во центарот на градот, јавува порталот Маркукуле.Споменикот кој е донација од бизнисменот и политичар Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, го краси еден од најубавите плоштади во државата “Александрија”.

Порталот прашува: На кого и зошто му смета ова монументално дело на кое прилепчани се гордеат?

Александар Македонски беше поставен во 2006 година и во тоа време Прилеп беше единствен град во Македонија каде е подигнат споменик на најголемиот восководец и освојувач на сите времиња, објави порталот.Споменикот кој е донација од бизнисменот и политичар Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, го краси еден од најубавите плоштади во државата “Александрија&

читајте пулс24
Пронајдете не на следниве мрежи: