Што ако му е преголем?

Loading...

Обрaтете внимание на должината на предиграта
Корисно е да практикувате продолжена предигра. Вагината ќе се прошири повеќе, ќе се зголеми природната влажност, а пенетрацијата ќе биде полесна и помека. Мускулите ќе се опуштат, а ќе се зголеми чувството околу вагината, па сексуалното искуство ќе биде попријатно.
Освен што треба да се избегнува алкохолот, влажноста на вагината може да ја зголемите и со некои лубриканти за да ја олесните пенетрацијата. Имајте на ум дека лубрикантите треба да се додаваат и во текот на сексот бидејќи брзо се сушат. 
Може да се избегнуваат и некои пози кои овозможуваат длабока пенетрација.
Повеќе на ТЗМ.МКОбрaтете внимание на должината на предиграта

loading...
Loading...