Што ако му е преголем?

Loading...

Иако повеќето мажи сметаат дека малиот пенис може да биде проблем, мажите кои се натпросечно надарени исто така се соочуваат со проблем со големината на пенисот за време на сексот. Сексот со маж кои има преголем пенис за многу жени може да претставува проблем, но и не мора.
Annabelle Knight има неколку корисни совети за тоа како жената да ужива во ваков случај. Не ја заборавајте предиграта
На жените им треба повеќе време за да се возбудат од мажите, па затоа предиграта е од пресудно значење. Предиграта ги опушта вагиналните мускули и ја зголемува природната лубрикација која ја олеснува пенетрацијата.
Лубрикантот е вашиот најдобар пријател
„Вложете во некој добар и квалитетен лубрикант, не се скапи, а ќе придонесат во вашето сексуално уживање“, совеува стручњакот Annabelle Knight.

 
Само полека
Од голема важност е тоа да мажот навлегува полека и бавно. „Жените главно имаат поголем проблем кога пенисот е поголем отколку кога е подебел“ тврди Annabelle. Во текот на пенетрацијата жената може да почувствува болка што не е ни малку пријатна, затоа е важно мажот да биде бавен и нежен. Нема брзање во ваква ситуација.
Најдобра поза
Во вакви случаеви најдобри се оние пози кога жената има контрола, а една од нив е кога жената е горе, а мажот доле. На ваков начин жената ја контролира пенетрацијата, длабочината и брзината. То не значи дека треба да се практикува истата поза, експериментирајте и изберете поза со која би уживале и двајцата во сексот. 
Внимавајте при анален секс
Многу парови практикуваат анален секс. Кога мажот е премногу надарен ова може да биде прилично болно. Annabelle советува „Само полека и нежно, ако е прв пат. Жената мора да биде сосема опуштена како би уживала во добар анален секс. И запомнете дека лубрикантот е задолжителен за што поудобен секс“. И за крај Annabelle додева дека во сексот не би требало да има проблеми ако парот има квалитетна и здрава комуникација и ако постои разбирање.
 
 Не ја заборавајте предиграта
На жените им треба повеќе време за да се возбудат од мажите, па затоа предиграта е од пресудн

loading...
Loading...