Алекс Сонг заминува во Барселона

Фудбалскиот клуб Арсенал потврди дека го договори трансверот на Алекс Сонг во Барселона. Официјалниот трансвер ќе се изврши во понеделник.

Сонг ќе потпише 5-годишен договор  со клаузула за оштета од 80 милиони евра.

Во периодот од изминатитедве години се продадени четирите најдобри фудбалери на клубот, минатото лето тоа беа Цеск Фабрегас , Самир Насри , а ова лето Робин Ван Перси  и Алекс Сонг .Дали со напуштањето на сонг продолжува распаѓањето на тимот на Арсенал?

Пронајдете не на следниве мрежи: