Фасцинантни фотографии од замрзнати бранови на Јужниот пол

Loading...

Замислете огромен бран, кој наместо да удри во брегот, само останува замрзнат. Токму тоа се случува на вечно завејаниот Антарктик.

 

Францускиот астрофизичар Тони Травоулион за време на неговото патување во најстуденото место во светот, Антарктикот, имал можност да ја види оваа необична глетка – големи бранови, кои се замрзнале во моментот кога ја достигнале својата највисока точка.

Наместо да удрат во брегот на Јужниот Пол, овие бранови ќе останат замрзнати, како огромни сини скулптури од мраз.

loading...