10те најпријателски градови во светот

Loading...

Сите знаеме дека Германците и Французите се едни од најнегостопримливите луѓе во светот но што е со останатите земји? Постојат многу анкети за најнекултурниот домаќин во светот, како на пример Америка или поточно Њујорк или пак најлоште туристи ( каде повторно тоа се Америкаците!). Но еве кои се најпријателските градови во светот!
 
На 10то место е пријателски град е Канкун, Мексико

 
На 9то место е пријателскиот град Токио, Јапонија

 
На 8мо место се наоѓа Лисабон, Португалија

 
На 7мо место Истанбул, Турција

 
На 6то место е Кејп Тоун, Јужна Африка  

 
На 5то место е пријателскиот Дубровник, Хрватска

 
На 4то место прекрасниот град Банкок, Тајланд

 
На 3то место е Пунта Кана, Домениканската Република

 
На 2ро место е интересниот и пријателски град Амстердам, Холандија

 
И на 1во место дефинитивно е градот Копенхаген, Данска

 
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани.  Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Сите знаеме дека Германците и Французите се едни од најнегос

loading...