Дали се ова заблуди за секстот, или вистина?

Loading...

За почеток ове еден факт – колку повеќе знаете за секстот, вашиот сексуален живот ќе биде подобар. Но, иако сексот е една од најпуларните активности на светот, исто така е и една од најмистериозните.

Со текот на годините се појавија се повеќе заблуди за сексот, а некој од нив се навистина смешни и луди. Сепак, без оглед на тоа што некои приказни за сексот се апсурдни, всушност се и точни.

 

Еве некои од најчестите верувања кога станува збор за секс. Можете да кажете што е вистина, а што заблуда?

 

Вистина или лага: Африканците имаат најголеми пениси?

Дали навистина Африканците се обдарени повеќе од другите мажи? Ричард Лин тврди дека пронашле одговор. Британскиот професор по психологија на универзитетот „Алстер“ собирал податоци за големината на пенисот од 113 земји. Резултатите од истражувањето ги објави во списанието „Личност и индивидуални резлики“.

 

Критичарите на студијата тврдат дека податоците не сигурни затоа што се собрани од веб страница. Заклучок на студијата на Ричарт Лин е дека Афроамериканците имаат поголеми пениси од другите мажи. Од 113 земји, Демократска Република Канго се наоѓа на врвот на листата со просечна големина од 18 сантименти, а просечна големина на африканскиот контитент е 16 сантиметри. Во индија просетокот е 10 сантиметри, како и на Тајланд. Просекот во Северна и Јужна Кореа е 9.5 сантиментри, во Америка 12 сантиментри…

 

Вистина или лага: Обликот на женските усни е поврзан со постигнувањето вагинален оргазам?

Оние кои веруваат дека клиторисот е единствен клуч за женско сексуално задоволство се лажат. Вагиналниот оргазам или оргазам за време на вагиналниот секс – постојат. Истржувањата покажаа дека 30% од жените постигнуваат оргазам за време на вагиналниот однос. Што ги издвојува од клиторичен оргазам? Тоа може да се открие од лицето на една личност?

 

Се чини дека може. Прашајте го Стјуарт Броди, професор по психологија на универзитот „Западна Шкотска“. Во 2011-та година спроведе истражување во кое учествуваа 258 жени, а резултатите од истражувањето се објавени во списанието “Списание за Сексуална Медицина“. Неговото истражување покажало дека горната женска усна може да покаже на тоа колку веројатно жената може или не може да постигне вагинален оргазам. Понатаму, жените кои имаат изразена линија на горната усна се склони кон вагинален оргазам, така барем покажало истражувањето во Шкотска.

 

Вистина или лага: Чоколадото има афродизијачки својства?

Не само што чоколадото е вкусно, оно има и афродизијачко својство. Чоколадото навистина содржи состојки кои промовираат подобро расположение, чувство на љубов и сексуално возбудување – триптофан и фенилетиламин.

 

Звучи надежно, зар не? За жал, ова не е дочно, бидејќи количината на овие состојки во чоколадото е премала за да предизвика чувство на сексуална возбуда или чувство на љубов, дури и ако јадете чоколадо цел ден.

loading...