Bugatti ќе смести над 1.000 коњски сили во новиот модел Galibier

Loading...

 

Првиот концепт за авомобилот Bugatii Galibier се појави во 2009 година. Според многумина проктот за производство на овој автомобил веќе беше отпишан. Но, шефот Волфганг Дирхајмер за магазинот Car&Driver го најави моделот Galibier како најубава и најлуксузна лимузина во светот.

Bugatti и во овој модел покрај елегантноста во дизајнот ќе ја задржи и агресивноста на моторот кој ќе произведува повеќе од 1.000 коњски сили. Шефот на Bugatti нагласи дека Galiber ќе биде побрз од било кој друг автомобил во светот.

 

 

 

loading...
Loading...