Скокови во вода (фото)

Од болниот израз на лицето на овие нуркачи, лесно е да се помисли дека тие само што скокнале “ласта” во водата, но нивните смешни гримаси беа многу вообичаена глетка на “FINA World Championships” во Шангај, Кина.

Овие неверојатни фотографии ја покажуваат посветеноста на спортистите и нивното челично ниво на концентрација за да ја постигнат вистинската положба и совршениот скок – дури и ако тоа значи дека ќе направаат посрамувачка гримаса на патот надоле.

Пронајдете не на следниве мрежи: