Алекс Сонг смета дека Барселона е најдобар клуб на светот

 

Алекс Сонг изјави :,,Сите знаат дека Барселона е најдобриот клуб на светот, да се биде дел од оваа екипа е нешто од непроценлива вредност. Тоа е нешто за што сонував целиот мој живот. Многу вложив труд да стигнам до таму каде што се наоѓам сега''. Тоа е и причината што Сонг се пресели во Барселона.

Тој потпиша петтгодишен договор со каталонскиот клуб. Алекс беше еден од најдобрите играчи на Арсенал но, неможеше да ја одбие примамливата понуда на Барселона.

Пронајдете не на следниве мрежи: