Зошто мажите се опседнати со анален секс

Loading...

Аналниот секс за многу момци е на врвот на листата на работи кои “мора да ги направат”. Но тоа не случајот со понежната половина. Еве некои мислења на некои експерти за оваа тематика.

 

1.Затоа што е табу тема

Низ историјата, аналниот секс бил познат како нешто што никој не смеел да помисли да го практикува. Поради тоа оваа практика била уште привлечна за мажите, вели авторот на книга за еротика Дарен Мичелс (Впрочем, тие го сакаат она штоне можат да имаат, нели?)

 

2.Виновно е порното

“Премногу луѓе го споредуваат нивниот сексуален живот со она што го гледаат онлајн,на ТВ или ДВД ” вели Мичелс. Аналниот секс е честа појава во порно филновите и можеби некој дечко кој порано не ни помислувал на анален секс  добил желба за тоа откако гледал повеќе порно филмови со оваа практика.

 

3.Мисли дека секој го практикува

Бидејќи аналниот секс е во скоро секој порно филм мажите мислат дека ако не го направат тоа дека нешто пропуштаат, вели советникот за секс д-р Иан Кернер.

 

4.Го возбудува кога има контрола

Mичелс вели дека дел од желбата за анален секс се сведува на едно нешто: моќта. Оваа поза им дава чувство на контрола на мажите особено на оние кои го немаат тоа во приватниот живот.

 

5.Не е стандардна поза

Според експертот за секс Емили Морс аналниот секс е еден од новитетите и затоа е привлечен за мажите.

 

6.Нема шанса за бременост

Ако практикувате анален секс мали се шансите да го забремените партнерот, укажува Kerner (технички спермата може да дојде до контакт со вагината и затоа треба да бидете внимателни).

 

7.Се пали на задник

Со еден збор, многу мажи се палат на женскиот задник и сакаат да бидат што е можно поблиску до него додека имаат секс, вели Морс.

 

 

loading...