Брилијантно уметничко дело од снежни скулптури

Loading...

Овие прекрасни скулптури од мраз создаваат вистинско зимска земја на чудата. Внимателно се направени од огромни купови на компресиран снег за кинескиот годишен леден фестивал.

 

По долгочасовните изработки, сензационалните скулптури се конечно спремни за толптата од туристи на годишниот свестски фестивал Џингај во Националниот парк „Jingyuetan“.Помеѓу овогодишните изложби се црква со природна големина, раскошниот дом, прекрасен замок во стилот на Дизни и стадо од коњи како галопираат.

 

Скулптурите бараат огромна количина на вештини и труд, како и висок степен на детали за да може да се изградат во потребната големина. Многубројни тимови работат на замрзнувањето за да се осигураат дека изградбите се подготвени за свеченото отворање. Овој национален парк опфаќа 200 квадратни километри и е познат по својата живописна природа, прекрасни планини и густи шуми со повеќе од 30 видови дрва.

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...