Идеално решение за проблемите со паркирање

Loading...

Според технолошкиот блог Engadget научниците од Масачусетс Институтот за технологија (MIT) развиле концепт на електричен автомобил кој се собира и кој има за цел да го олесни градското возење.

 

Компактното возило Hiriko Fold е управувано од електромотор и може да се преклопи, што овозможува да биде паркирано и на релативно неудобни места за поголемите автомобили.

 

Hiriko Fold може да собере двајца и да пропатува околу 120 километри со едно полнење на акумулаторот. Како дополнување, четирите тркала на електричниот автомобил се вртат автономно, што го прави паралелното паркирање многу полесно, бидејќи возачот може само да го “лизга” возилото до саканото место.

 

За да го прочитате целиот текст, кликнете на следниот линк: https://e-konkursi.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=962%3Aavtomobil-koj-se-sobira&catid=16&Itemid=116

loading...