10те најдобри професии за 2014 година

Loading...

Ако не знаевте дека повеќето од овие професии бараа солидни математички познавања, можеби ќе посакате да сте обрнувале повеќе внимание на часовите по математика на училиште.Според CareerCast, професиите како математичар или статистичар годинава се едни од најбараните во Америка. Оваа агенција ги зема предвид и ги оценуваше платата, околината, стресот, и тоа колку и што се се бара од работникот на работното место за околу 200 професии во разни индустрии и дејности.
Користејќи ги овие податоци, CareerCast состави листа на 10 најповолни професии за работниците. Според нивните податоци, средната годишна плата на математичарите е околу 101 360 долари.

 
Листа на најдобро платени професии во Америка:
1.Математичар – 101 360 долари.
2.Редовен универзитетски професор –  68 970 долари.
3.Статистичар –  75 560 долари.
4.Статистичар во осигурителна компанија –  93 680 долари.
5.Аудиолог –  69 720 долари.
6.Заболекар – 70 210 долари.
7.Софтверски инжењер – 93 350 долари.
8.Анализатор на компјутерски системи: 79 680 долари.
9.Психотерапевт – 75 400 долари.
10.Патолог за говор – 69 870 долари.Според CareerCast, професиите како математичар или статистичар годинава се едни од најбараните во Америка. Оваа агенција ги зема предвид и ги оцену

loading...
Loading...