Ајфеловата кула во Париз вредна 434 милијарди евра!?

Loading...

Вредноста на европските споменици изнесува 700 милијарди евра. Ајфеловата кула е убедливо најскап споменик во цела Европа.

Вредноста на Ајфеловата кула изнесува 434 милијарди евра но, не само во материјална вредност, туку и како вредност за привлекување на туристи во Парис.

Колосеумот во Рим вреди 91 милијарда евра и е вториот најскап споменик во европа. А третото место и припаѓа на Саграда Фамалиа на Гауди во Барселона со вредност од 90 милијарди евра.

 

 

loading...
Loading...