Жените се „најлесни“ во сабота

Loading...

Женското либидо е на највисоко ниво во сабота околу 23 часот, според британско истражување.За да ви помогнеме, ќе ги земеме за пример истражувањата во Велика Британија. 

Дознајте повеќе за нивниот сексуален живот.

 

Иако повеќето Британци се задоволни со својот сексуален живот, голем број од нив за недостигот за сексуална желба  го обвинуваат хаотичното работно време.

 

Сексуално најзадоволени се жените од Шкотска и Јужен Велс  (82 %), додека најмалку задоволени се жените од Ирска (30 %). Контроверзно е што Ирците важат  за луѓе кои најмногу го сакаат сексот. 42 % од нив имаат секс три пати неделно.

 

Минатата година истражувањата направени од “London School of Economics” откриваат дека идеален ден за секс е сабота. Тоа е време кога нивото на кортизол во телото се изедначува, а со тоа се стимулират хормоните задолжени за сексуалност, пренесуват Новости.

 

Тврдат дека нивото на полните хормони, тестостерон кај мажите и естрогенот кај жените, е до пет пати поголемо во утринските часови.

Народе, не оставајте ја вашата понежна половина на цедило, сега знаете кога е нивната точка на топење.

 

loading...