Единствената гола фотографија на Елизабет Тејлор

Ова е единствената фотографија на која легендарната актерка Елизабет Тејлор позирала гола.

 

Кога се соблекла пред фотообјективот, Тејлор имала 24 години. Фотографијата е објавена прв пат во јавноста. Нејзе ја купил колекционерот Џим Шоудис, во 80-те години.

 

Фотографијата ја направил Роџа Лиз и ја дарувал на својата трета по ред сопруга. Таа набргу загинала во сообраќајна несреќа. По нејзината смрт, Тејлор фотографија ја предала на својата асистентка, а подоцна стигнала во рацете на Џим.

 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: