Audi Sport Quatro повторно во производство

Loading...

 

По цели 35 години Audi повторно ќе почне да го произведува моделот Audi Sport Quatro. Лансирањето на овој модел ќе биде во март 2015 година по повод 35 години од лансирањето на на првото quarto возило.

Новиот Sport Quattro ќе има 2,5 литарски, петцилиндарски, бензиски мотор кој ќе произведува 380 КС. Забрзувањето на новиот автомобил од место до 100 km/h ќе биде 4 секунди. Тежината на овој автомобил се очекува да биде помалку од 1300 кг поради користењето на лесни материјали, воглавно карбон.

Главни конкуренти на овој автомобил ќе се BMW M3 и Mercedes-Benz C63 AMG.

 

 

 

loading...
Loading...