13 нешта кои не сте ги знаеле за Плејбој палатата

Loading...

Хју хефнер не го прослави својот 88ми роденден во својата палата, опкружен со сите тие прекрасни девојки. Тоа не натера да се запрашаме што ли крие ова готско здание? Еве 13 интересни факти за Плејбој палатата.1.Плејбој ја купиле куќата од професионален шахист кој дизајнирал вселенски бродови. Палатата е изградена во 1927, но списанието ја купува во 1971. Денес таа вреди околу 54 милиони долари.
2.За девојките палатата малку наликува на затвор. Тие не смеат да излегуваат по 21:00 часто, освен ако не се со Хефнер. Смеат да нарачуваат храна и пијалоци, но не смеат да влегуваат во кујната.
3.Додека бил разделен од Јоко Оно, Џон Ленон на една пијана журка изгаснал цигара од многу скапа слика. Сликата со изгореницата се уте стои во палатата.
4.Палатата вработува 70 луѓе, притоа не сметајќи ги девојките – модели за списанието.

 
5.Во палатата постои „Елвис Присли соба“ која е се уште недостапна за јавноста. Се верува дека таму Елвис поминал ноќ со дури 8 „зајачици“.
6.Хју Хефнер не ја поседува палатата. Таа припаѓа на Icon Acquisition Holding, компанија мајка на Плејбој. Хефнер плаќа годишна кирија, како и трошоци за храна и одржување.

7.Според посетителите, деновиве куќата е малку запуштена, со оштетен мебел, нефункционални апарати за домаќинство, и карактеристичен „мирис на старец“.
8.Оригиналната Плејбој палата која Хефнер ја купил во 1972 во чикаго сега е претворена во станбена зграда.

 
9. Во близина на палатата има и играчница, полна со стари забавни работи, како билјард, флипери и слично, и една соба полна со огледала и под од перници за… хм, седење.
10.Една од ретките резиденции со дозвола за држење приотехника и дозвола за мала зоолошка градина.
11. Секоја Недела, Хефнер организира филмска вечер. Најчесто с епуштаат филмови од неговата колекција на 4 000 ленти, или пка се прикажува нешто поново.

12.До 2009 жената и синовите на Хефнер живееја во куќа веднаш до палатата, која буквално е плукната слика на палатата, само помала.
13.На неколку славни личности, како Лук Вилсон, Кејд Мек Наун и Реџи Буш им е забранет пристап до палатата, бидејќи неколку пати се обиделе да упаднат на некоја од забавите на Хефнер непоканети.1.Плејбој ја купиле куќата од професионален шахист кој дизајнирал вселенски бродови. Палатата е изградена во 1927, но списанието ја купува во 1971.

loading...
Loading...