15 интересни факти за животните

Loading...

Златна рипка има распон намеморија од околу 3 секунди.
 Водената ѕвезда нема срце.
Делфините спијат со едното око отворено.
 Алигаторите не можат да се движат наназад.
 Пингвините можат да скокнат и до 6 метри во воздухот.
 Бројот на кокошки во светот е речиси еднакво со бројот на луѓе.
 Медузата е составена од 95% вода.
 
Имаме поголема веројатност да бидеме каснати од пчела во ветровит ден.
 Во Америка постојат повеќе пластични фламонгоси отколку вистински.
 Бувови се еден од ретките птици што можат да ја перцепираат  сината  боја.
 Морската ѕвезда е едно од ретките животни штп може да се преврти својот стомакот од внатре нанадвор.
 Лилјаците секогаш вртат налево кога излегуваат од пештерата.
 На богомолка е единствениот инсект кој може да ја врти главата.
 Полжавот може да спие и до три години.
 А жирафа може да си ги исчисти  ушите со својот јазик, кој може да достигне и до 40 центиметри.
 Извор:lady.mkЗлатна рипка има распон намеморија од околу 3 секунди.
 Водената ѕвезда нема срце.

loading...