Конечно официјално е претставен Volkswagen Golf 7

Loading...

Во Берлин беше промовиран новиот Volkswagen Golf 7 и се објавија официјалните фотографии.

Новиот Volkswagen Golf 7ќе поседува бензиски 1.2 литарски TSI мотор со 85 КС, 1.4 TSI со 140 КС. Од дизел моторите ќе ги има 1.6 литарски мотор со 105 КС и 2.0 со 150 КС. Како најекономичен од моторите се покажа Golf Bluemotion кој ќе троши само 3,2 литри на 100 км.

За разлика од претходникот овој модел е 100 кг полесен и има 30 литри повеќе багажен простор.

 

loading...
Loading...