Наследникот на McLaren F1 ќе има околу 1000КС

Loading...

 

Полека произлегуваат деталите за новиот наследник на McLaren F1 од 90-те години кој сега ќе се вика P12.

Под хаубата на новиот F1 ќе биде сместен 3.8 литарски V8. Меѓутоа во новиот модел ќе биде вграден KERS (систем за враќање на кинетичката енергија) и вкупната сила на овој автомобил ќе изнесува околу 1000 КС.

Новиот автомобил од 0 до 100км/ч би требало да развива за 2,8 секунди. Вкупниот број на произведени автомобили би требало да е 500, а цената би изнесувала 1.1 милиони евра.

loading...
Loading...