2014 најтопла на сите времиња!?

Loading...

Се очекува 2014 да биде најтоплата година во Централна Европа.Централна Европа до крајот на неделата ја очекуваат три  до четири степени над просечната температура , изјавува Вајрон Дру-метролог од Велика Британија. Изминатите седум дена во Берлин, Хамбург, Минхен било толку топло што граѓаните ја замениле зимската гардероба со летна. Убаво, топло и сончево време не очекува до крајот на неделата. Температурите во Скандинавија ќе бидат до пет степени над просекот. Но не е се така розово, метеролозите не упатуваат да не се опуштаме прерано бидејќи веќе од следната недела не очекуваат пониски температури.
– Радијацијата на сонцето, е типична за овој период од годината. Сме имале и температура од 25 степени во крајот на март, во изминатите години – вели германски метеоролог, Ана Вичорек.
Според очекувањата на метеролозите 2014 ќе биде најтоплата година во Централна Европа.
– Ако направите пресек на глобално ниво, ќе забележите дека минатите години имавме најтопли години. Со други зборови, последните неколку години е многу топло во атмосферата – заклучува Ермерт.Централна Европа до крајот на неделата ја очекуваат три  до четири степени над просечната температура , изјавува Вајрон Дру-метролог од Велика

loading...
Loading...