ВИДЕО: Повторно се активираше вулканот Попокатепетл

Вулканот Попокатепетл во Мексико по едногодишна пауза повторно се активираше и во последните два дена има над 300 ерупции со исфрлање на чад, пепел и карпи.Припадници на цивилна заштита во Мексико беа распоредени во локалната област на Попокатепетл и направена е асистенција на повеќе жители на кои им треба евакуација.
Исто така упатено е предупредување за жителите на околните градови дека се можни последици како исфрлање на камења од вулканот, па граѓаните да не стојат предолго на отворено.
Попокатепетл се наоѓа на 70 километри од Мексико Сити.Припадници на цивилна заштита во Мексико беа распоредени во локалната област на Попокатепетл и направена е асистенција на повеќе жители на кои им т

Пронајдете не на следниве мрежи: