Сексот го зголемува здравјето

Loading...

 

Луѓето кои имаат барем еднаш неделно секс се поздрави. Сексот ги регулира хормоните, го намалува ризикот за срцев удар, согорува калории, дава поголема радост.

Луѓето кои имаат редовен секс се помалку болни и повеќе уживаат во текот на животот.

За време на сексот се губат многу калории. За период од една минутаа окажано е дека можете да изгубите 4 калории.

Сексуално активните луѓе имаат зголемен имунолошки систем и имаат помали шанси да заболат од грип.

Оргазмот допринесува зазголемување на интелегенцијата. Со сексот доаѓа до зголемување на крвотокот при што мозокот има поголема достапност од кислород.

При водењето на секс во организмот се лачи поголемо количество на колаген, при што ја прави кожата глатка и сјајна.

Нашиот совет е имајте редовен секс и бидете здрави!

 

loading...