Фото: Во Париз подигната бронзена статуетка од ударот на Зидан кон Матераци

Loading...

Во Париз се подигна 16-метарска бронзена статуетка која го означува и симболизира ударот на Зинедин Зидан кон Марко Матераци.

Изведувачот на овој проект, Адел Абдесемед ја креираше статуетката базирана на настанот од Светското првенство во 2006-тата година кога Зинедин Зидан во финалето помеѓу селекциите на Франција и Италија ги загуби нервите и го удри со глава во стомачниот предел дефанзивецот на Италија, Марко Матераци.

 

loading...
Loading...