Откриена е вистинската причина зошто Apple повеќе не користи Google Maps

Loading...

Ако му верувате на John Paczkowski од All Things D, причината за расправијата помѓу Apple и Google е поради тоа што Google не дозволи на Apple во постоечката мапа да вовeде гласовна навигација.

Google барал во апликацијата да  се нагласи нивниот бренд, т.е. да постојат само опциите Latitude и Google друштвената мрежа.

Apple не биле спремни за ваквите ограничувања и одлучиле самите да направат своја мапа која доживеа остри критики.

 

loading...
Loading...