Golf BlueMotion троши 3,2 литра на 100 км

Loading...

Golf BlueMotion е најавен на почетокот на идниот месец во Берлин,  каде што ќе се одржи претставувањето на новата генерација на Golf, а на саемот во Париз ќе дебитира во концептна форма.

Golf BlueMotion е најефикасниот Golf на сите времиња  во поглед на потрошувачката. Тој ќе троши 3.2 лит/100 км и ќе има емисија од јаглероден диоксид од 85g/км.

Golf BlueMotion има 1.6 – литарски TDI дизелски агрегат со 109 КС и 250 Nm обртен момент кој развива максимална брзина од 202 км/h.

loading...
Loading...