Галерија: Новиот Volkswagen Golf 7 ќе биде промовиран на саемот во Париз

Loading...

Седмата генерација на култниот Volkswagen Golf 7 е претставен на почетокот од месецот, но официјалното претставување на култниот автомобил ќе биде извршено во Париз.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новиот Golf  е за 100 кг полесен во споредба со својот прретходник.

 

На европскиот пазар, Golf 7 ќе биде понуден со бензиски 1.2 литарски TSI   мотор со 85 КС и ќе троши 4.9 литри на 100 км, а 1.4 литарскиот TSI со деактивационен цилиндар ќе има 140 КС и ќе троши 4.8 литри на 100 км.

 

Кога станува збор за дизелскиот агрегат, понудата започнува со TDI мотор со 105 КС и потрошувачка од 4.1 литра на 100 КМ.

 

Новиот Golf 7 ќе биде понуден  на германскиот пазар во октомври од цена 16.975 евра.

 

 

loading...
Loading...