Две девојки се венчаа среде Белград ! (ВИДЕО)

Loading...

Парадата “Гордост 2012 „ најавена за 6-ти октомври под слоганот  “ Само 970 чекори со нас “ го снимија промотивното видео за овој настан на главното шеталиште во Белград.Тука тие  ја изведоа претставата “Принцот Мајкл Стрит „  каде што двете девојки изведуваат сцена како се венчаваат и тоа пред многу љубoпитни минувачи.На видеото може да се види како случајните минувачи аплаудираат,  додека двете девојки минуваат во придружба на двајца момци, мислејќи дека се одвива вистинска церемонијална свадба.Меѓутоа, младите девојки беа оние кои ги изненадија присутните со тоа што си ставија прстен на рака и се бакнаа.На овој начин организаторите го изведоа првиот настан од ваков тип,геј-лезбејска свадба во српскиот главен град.

loading...
Loading...