Стогодишен велосипедист постави рекорд

Loading...

 

 Стогодишниот Французин Роберт Маршанд  постави рекорд за најбрзо возење велосипед на таа возраст на 100 км (62 милји) на отворено на велодромот во Лион.

Маршанд, кој на 26 ноември ќе слави 101 роденден, секој ден вежбал во надеж дека ќе ја премине целната линија за помалку од пет часа.

Маршанд, возел велосипед 100 километри, а патеката ја завршил за  4 часа 17 минути и 27 секунди со просечна брзина од 23,305 километри на час.

Макфакс

loading...
Loading...