Нов Volkswagen Golf GTi со пет врати

Loading...

На саемот во Париз најголема ѕвезда е седмата генерација на Volkswagen Golf.

За разлика од својот претходник, новиот модел е основан на нова MQB платформа.

Целите на Volkswagen се јасни, а тие се подобар Golf, полесен и со подобра опрема.

Да се вратиме на новата GTI верзија, која на нашиот пазар ќе пристигне во првата половина од идната година. Многумина мислат дека новиот Golf би требало да има поголема сила, поради тоа што со своите 220, односно 230 КС е најслаб во однос на своите конкуренти.

Досега имавме прилика да ги видиме фотографиите на Golf GTI седма генерација, а сега добивме и видео од верзијата GTI со 5 врати.

loading...
Loading...