Што навистина е потребно за да станете успешна личност

Loading...

Сигурно ве интересира што навистина е потребно за да успеете во животот, кариерата, на љубовен план и да бидете среќни и задоволни? 

Научниците го имаат одговорот!

Можеби помалку изненадувачки меѓутоа тоа не е самодовербата, тоа е самосвеста

Научниците на  „University of CaliforniaBerkeley“  Јулијана Бреинс и Серена Чен тврдат, дека нивното револуционерно истражување открило некои занимливи податоци на таа тема.Најважно за вашите животни успеси е да знаете да се соочите со своите не успеси, да ги прифатите, да продолжите понатака и што е најважно да извлечете поука од нив.

Откриено е дека големата самодоерба воопшто не е доволна за успех. Самодовербата нема да ве направи да бидете добар лидер, да учите на своите грешки , да не ги повторувате или пак да пронајдете решение за проблемите.

Меѓутоа самосвеста ДА 

Самосвеста подразбира ,самите на себеси сте си подршка.Во случај на грешки  нема да се осудувате,а што е најважно нема да побегнете во заштита на своето его, и  ќе се трудите да заборавите на неуспехот.

Ќе се запрашате како е тоа возможно, зар високите стандарди кои си ги поставуваме, амбициите и идеализмот не се највжни за успех.

 Научниците тврдат да високата самосвест воопшто не подразбира спуштање на стандардите или откажување на амбициите.Разликата е во доживувањето на одредени препреки на вашиот пат до успехот, објаснуваат научниците. Затоа поголеми се шансите да дојдете до целта ако имате ваков карактер. 

И не е само тоа, открено е дека луѓето кои ги поседуваат овие особини уживаат во среќа,оптимизам, и не паѓаат во депресија.

Сигурно се прашувате дали сум јас имам висока самосвеста ?

Размислите кои се  вашите слабости и недостатоци. Како гледате на тоа, дали би се менувале и дали тоа е воопшто можно?

Самосвесните луѓе се свесни за своите слабости и грешки, и за нив сметаат дека тие особини не се трајни. И не само тоа , тоа ќе им биде додатен мотив. Затоа овој пристап на луѓето им пружа супериорни способности во однос на другите во различни ситуации.  

Научниците обнасјуваат самосвесните луѓе не се робови на своето его.

loading...
Loading...