„Папучарите“ често завршуваат со развод

Loading...

Според Норвешките научници, паровите кои се рамноправни околу куќните обврски се со поголеми шанси за развод ,за разлика од оние бракови во кои жените ги извршуваат куќните обврски.

„Колку повеќе мажите помагаат  низ дома толку се поголеми шансите за развод “ тврди Норвешкиот научник Томас Хансен

„Кај модерните брачни парови , жените најчесто имаат висок степен на образование и добро платена работа, што ги прави финансиски независни, односно можат многу лесно да се снајдат во случај на развод “ објаснува  норвешкиот научник Хансен.  

Истражувањето исто така покажува, жените во традиционалните бракови  се задоволни со својата ситуција,  и нивната среќа е подеднаква со онаа на жените кои се во „модерен“ брак.

loading...
Loading...