Кои се најсреќните места во светот

Loading...

Според светскиот извештај за среќа, чиј автор е Комисијата на ОН, нуди попис на најсреќните места на светов. Ви предлагаме за вашето наредно патување да одберете барем една од овие земји и да уживате.

Данска-Данска се најде на оваа листа на најсреќни земји на светот, што можеби и ве шокирало, бидејќи сигурно очекувавте некоја егзотична земја, сончеви денови некаде каде што секогаш има забава и на нас странците ни изгледа дека е ослободена од сите проблеми.

 

 

 

 

 

 

Финска-Жителите на Финска, го знаат вистинскиот рецепт за среќа. За нив тоа е здрав живот, рамнотежа помеѓу работата и приватниот живот и квалитетен живот.

 

 

 

 

 

 

 

Норвешка-Не само што Норвешка се најде на оваа листа, таа исто така е на листата за најпосакувани места за живеење во светов.

 

 

 

 

 

 

Холандија-Дали лалињата и велосипедите се знакови или резултат за среќен живот? Ова е прашање слично како прашањето за кокошката и јајцето. Холандија покажа дека има зачудувачко висока дистрибуција на среќа.

 

 

 

 

 

 

Канада-Канада може да се пофали со високо ниво на политичка слобода, силни друштвени врски, здравствена и економска стабилност. Сето ова е доволна причина за среќа во Канада.

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги и овие статии:

Дубаи – градот на иднината

Ксамил, местото со тиркизно море, евтино пиво и италјанска пица

Сицилија – најголемиот остров во Медитеранот

loading...
Loading...