Има 110 години, а пред шест години престанала да пуши

Loading...

Најстарата Англичанка Дороти Пил го прослави 110 роденден. Како причина за нејзиниот долг живот е тоа што пред шест години ги оставила цигарите. 

„Се чини дека ништо нема да не докрајчи.Секој ден пијам чаша или две чери а понекогаш и чаша виски. Меѓутоа како причина за мојот долг живот е тоа што прекинав со пушењето пред шест години“

 Тврдни Дорти, која преживеа два светски рата.  

„Кога во посета ќе ми дојдат роднини, секогаш ми носта флаша чери, пријатно ги изненадив кога се откажав од цигарите после 60 години пушење “ 

loading...
Loading...