Во Италија продажбата на велосипеди на надмина продажбата на автомобили

Loading...

Италијанците купиле повеќе велосипеди отколку автомобили, што е првпат во последните неколку децении, пишуваат италијанските медиуми.

Минатата година во Италија биле продадени околу 1,75 милиони велосипеди, што е за две илјади повеќе од регистрираните нови автомобили пишува во петокот La Repubblica. 

Според весникот, оваа промена со пад на продажбата на автомобили во текот на економската криза и растот на цените на горивата, како и на враќањето на велосипедите во мода. Продажбата на автомобили паднала на нивото на којашто била во 1964 година. Иако возењето велосипед има силна традиција во Италија, во центрите на големите градови доминираат автомобили и скутери.

Мак Факс

Facebook почна да наплаќа за објавување на слики и статуси!

Дали некој некогаш, гледал подобра комедија од „Глуп и поглуп“ 

Близначки спиеле со 355.000 клиенти 

loading...
Loading...