ФОТО: Шалке направи гробишта за околу 2000 верни навивачи

Loading...

Иницијативата на Шалке силно одекна во Германија, имено, челниците на клубот спроведоа на дело една иницијатива која е мошне интересна, најверните навивачи на Шалке ќе имаат прилика вечно да останат со својот омилен клуб, поради тоа што екипата на Шалке направи гробница со 1904 места.

Бројот 1904 е симболичен по тоа што тимот на Шалке е основан во 1904 година, и по тоа е познат по името Шалке 04.

loading...
Loading...