Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary

Loading...

Германскиот Mercedes ја прославува 45-годишнината од својата AMG дивизија, задолжена за создавање на модели со високи перформанси, со нова специјална верзија наменета за тие со длабоки џебови.

Mercedes SLS AMG GT3 45th Anniversary, гласи целосното име на славеничката верзија и претставува SLS супер автомобил кој е претворен во GT3 тркач.

 

Оваа машина е придвижена од 6,3 – литарски агрегат. Неговата цена е 445,250 евра при што можат да си ја дозволат само мал сегмент од луѓето.

 

 

loading...
Loading...