Audi R8 GT Sport – шпиунски фотографии

Loading...

Дали Audi работи на уште поекестремна верзија од својот R8 супер – автомобил, посилен и од R8 GT? Ако верувате на новите фотографии од прототипот, одговорот е да.

Најмоќниот модел од R8 линијата е R8 V10 Plus со 550 КС, така да ако сакате нова специјална верзија, Audi ќе мора да ги надмине 550 КС од својот претходник R8 GT, произведен во 333 единици.

Тоа би можело да се случи со моделот R8 GT Sport, кој ќе биде претставен во 2014 година, кој би требало да биде последен модел од генерацијата R8.

 

 

loading...
Loading...