Најпопуларна боја за автомобили е …

Loading...

Дали сте се запрашале која боја е најчесто бирана при купување на нов автомобил? Без разлика на вкусот, една боја е најдоминантна ширум светот. Тоа е белата боја.

На глобално ниво, 22 % од купените нови автомобили  се офарбани во таа боја, а потоа следи сребрената со 20 % и црната со 19 %. Популарни се и сивата со 12 %, црвена со 9 %, плава со 7 % и зелена со 2 %.

Во истражувањето 77% од испитаниците изјавија дека бојата им е еден од најважните факотри при купувањето на автомобил.

loading...
Loading...