4 пати бил во Рајот, вели дека има 11 нивоа и сега прави мапа

Loading...

Сибусисо Мтембу од Јужна Африка тврди дека до сега четири пати го посетил рајот: во 1998, 2004, 2006 и 2008 година.Се започнало во 1993 година, кога Мтембу го посетил „бел човек“ и му рекол дека е потребен во Рајот. Мтембу вели дека рајот има 11 нивоа. На своето прво патување во Рајот го сретнал Исус Христос на петтото ниво. На второто патување го сретнал и самиот Бог, на 11тото ниво, кое се викало Салем.
Иако многумина го нарекуваат лажливец, Мтембу вели дека ова искуство многу го потресло и дека сака да го сподели со другите. Тој вели дека отсекогаш верувал во Бога, но дека конечната вистина за него ќе ја дознаеме кога ќе се обединиме со него таму горе.Се започнало во 1993 година, кога Мтембу го посетил „бел човек“ и му рекол дека е потребен во Рајот. Мтембу вели дека рајот има 11 ниво

loading...
Loading...