4 застрашувачки тајни кои маркетите ги кријат од нас

Loading...

Кога ќе се разболете после вечера во ресторан, најверојатно ги известувате сите кои ги познавате за тоа, и набрзо ресторанот се здобива со лоша репутација. Но ако не ви е добро од сопствената кујна, дали некогаш би помислиле на продавница? Или можеби ќе помислите дека сте лош готвач?Вратете се неколку чекори поназад, бидејќи ако погледнеме позади завесите, ќе видиме многу пострашни работи.
4. Микроби и измет во количките за шопинг
Знаете ли дека има 72% шанси вашата одбрана количка за шопинг да е загадена со бебешки измет, микроби или слични валкани работи? Според истражувањата на многу дезинфекциони компании, имате 50% шанси да налетате на количка заразена со Ешерихија коли. 
Па да ви разјасниме, децата имаат навика да ги ставаат своите рачиња насекаде, без разлика што има во нив, или пак што допреле, помеѓу другото, доколку количката има бебешко столче за седење, има голема веројатност, количката да дојде во близок контакт со бебешки измет. Замислете, годишно во просек 10.000 деца седнуваат на количка, а таа количка ја користеле уште многу други луѓе, што се случило тогаш, и колку е а загадена таа?
Размислете:Кога последен пат сте виделе вработен во вашата локална продавница или маркет, како ги чисти количките или корпите? Никогаш, бидејќи тоа не е дел од нивната работна програма. Тоа би било и онака однапред изгубена битка, кога ќе сфатите колку луѓе дневно ја користат, ќе се откажете од одржувањето на хигиена врз самите колички/корпи. Дали може да помогнат влажните марамчиња? Можат, но доколку планирате да изгубите 20 минути чистејќи ја корпата, но се прашуваме и дали тогаш тотално би била исчистена.
3. Менување на рокот на траење
Одредувањето на рокот на траење на намирниците не е некоја си тешка наука. Иако маркетите ставаат датуми на производите, никој не ви гарантира дека нема да се заразите со салмонела штом ќе помине полноќ. Навистина, после јадење на некои намирници може да имате гадни стомачни проблеми. Месните намирници сенајчеста мета на големите ланци на маркети, на кои го менуваат датумот на рокотна траење со што, со нивно користење вие можете да бидете заразени со ешерихија коли и други болести од застарено месо..
Повеќе на najadise.mkВратете се неколку чекори поназад, бидејќи ако погледнеме позади завесите, ќе видиме многу пострашни работи.

loading...
Loading...