Сол Кембел: Се згрозив од настаните во Крушевац

Некогашниот англиски репрезентативец Сол Кембел нуди модел по кој УЕФА би требала да ги решава овие инциденти.
„Се згрозив од навредите. Се сочувствувам со Роуз, како и со останатите играчи“ изјави Кембел.
„Доколку константно би се одземале бодови, три, па шест, па девет, би размислиле дали повторно би се повторил таков однос. Сметам дека сите земји по ова научија лекција и се запрашаа како да се спречи овој проблем“ додаде Кембел.

Пронајдете не на следниве мрежи: